lørdag den 15. august 2015

RADISER PÅ 3 SLAGS MÅDER

RADISER




Radiser er lidt bitter i smagen, derfor går de godt sammen med fedt, syre og salt.



3 nye måder at bruge radisser på.


Radiser stammer formentlig fra Kina, og man mener den kom til Europa fra Kina, her i norden menes det at man begyndte at bruge den i 1500-tallet.

Herhjemme bruges den mest til smørrebrød samt i Fynsk sommersalat.

Radiserne holder sig bedst sprøde, hvis de får fugt. opbevar dem i koldt vand eller i en plastpose.


RADISER MED SALSA VERDE

Salsa verde
5 kviste oregano (brug kun bladene)
1 spsk. kapers
½ dl. olivenolie 
1 tsk. dijonsennep
2 spsk. hindbæreddike 

Kom alt i en blender og blend til pesto.
kom din yndlings salat på en tallerken, jeg har brugt Rød syre fordi jeg syntes den passer så fint til radiserne, rens radiserne, skær dem i meget tynde skiver, og anret, jeg har Salsa verde under radiserne



RADISER I SMØR

Appetizer

Et bundt radiser
50 g smør
½ citron
peber og flagesalt

Rens radisserne og fjern stilkene
kom smørret på en pande, lad smørret bruse af og kom radisserne på panden, glaser radiserne i smørret 5-6 min. og tilsæt citronsaft. tag radiserne af og drys med frisk kværnede peber og flagesalt.


SYLTEDE RADISER

 En anden måde at bruge radiser på er ved at sylte dem.

Kartoffelmad med syltede radiser og Rød surkløver (Oxalis vulcanicola) 


Æggemad med syltede radiser og Rød surkløver (Oxalis Vulcanicola)

Radiser 
1 bundt radiser 
1 tsk. salt 
1 spsk sukker 
2 tsk. lys vineddike 
½ tsk soja

Rens radiserne og skær dem i skiver, drys med salt og sukker og lad dem trække natten over.
Rør eddike og soja sammen og kom det over radiserne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar